Oldalainkat 1 vendég böngészi
Ön szerint melyek a legnagyobb előnyei a hővisszanyerős szellőztető berendezésnek?
 

Miért van szükség hő visszanyerésre szellőzetésnél? Amikor egy szellőzető rendszer nélküli épületben szellőztetünk a nyílászárók kinyitásával, akkor téli időben a kinti hideg levegőt beengedjük, a drága energiával felmelegített benti levegőt pedig kiengedjük. Ekkor fűtjük leginkább az utcát. Erre a problémára nyújt megoldást a hő visszanyerős szellőztető rendszer.

A probléma, ötletes megoldás/ok/ révén megoldható. Szükséges egy hőcserélő. A ventilátorok segítségével kiszivattyúzott, elhasznált, ám jelentős energiával rendelkező levegő nem közvetlenül kerül a szabadba, hanem, egy sok lemezből álló hőcserélőn át, távozik otthonunkból. A másik oldalon beszívott friss levegő bejut a hőcserélőbe, miközben áthalad, átveszi az elhasznált levegő hőjét, így néhány fokos különbséggel már felmelegített friss levegő érkezik lakásunkban.

A szellőztetést egyszerűbb megoldásban úgy építik ki, hogy a meleg helyiségekből, mint például konyha, mosókonyha, fürdőszoba, történik az elszívás, a friss levegőt igénylő helyiségekbe /hálószoba, nappali/ érkezik a befújás. 
Az egész épületben így kialakuló légmozgás biztosítja otthonunk energiatakarékos légcseréjét.
Ha igényünk van a friss tiszta vízre, akkor minden bizonnyal igaz ez a levegőre is.
A rendszerbe építhető szűrökkel, pollenszűrökkel, kaloriferekkel, légtömegáram szabályzókkal elérhető, a minden igényt kielégítő, komfortos, friss levegő utánpótlás.
Különböző megoldásokkal, talajregiszter alkalmazásával, a föld alá helyezett légcsatornák segítségével, a beáramoltatott friss levegő „előmelegíthető”, így tovább csökkenthető energiaveszteségünk, különösen a hideg téli hónapokban.
Felismerve a friss levegő utáni szükségletet, egyre több és több házban valósul meg ez a légtechnikai megoldás. Egészségünk megőrzése érdekében, elgondolkodtató az a tény is, hogy független életvitelünktől, jelentős időt töltünk otthonunkban életünk során.
A hőcserélős szellőztetés megoldást kínál a kellemes, tiszta, friss levegőjű otthoni környezetre.