Oldalainkat 1 vendég böngészi
Ön szerint melyek a legnagyobb előnyei a hővisszanyerős szellőztető berendezésnek?
 
Napjainkban, egyre nagyobb igény merül fel a megújuló energiák kiaknázására.
 
Ezen igény kielégítésére nagyon jó alternatíva a napkollektor alkalmazása. Ilyen rendszer kiépítésével közvetlenül a Nap segítségével állíthatunk elő hőenergiát. Lényegében koncentráltan összeszedve, egy tárolóba zárva az egész nap melegét, estére fedezhető, kisebb rendszerrel is, a használati melegvízhez szükséges hőenergia.
Kollektoros rendszer kiválasztásánál, fontos szempont az igény, az ár és értékarány. Ilyenkor mindig egyedileg mérlegelve kell az ajánlatot megadni, hiszen ahány ház annyi szokás.
A lényeg, hogy az ügyfél pontos tájékoztatást kapjon a lehetőségekről, de főleg azok korlátiról. 
Itt jegyezném meg, mint alternatív energiával szemben, igen is, racionális elvárást lehet csak állítani az igényeink mellé.
Megtörténhet, hogy az eladó ezt mondja: „Ez a rendszer nyáron teljesen fedezi a használati melegvízhez szükséges energiát” Igen ám, de jön a felhő, és napokon át borús időben, legyen nyár dereka, akkor sem lesz elegendő melegvizünk.
Pedig azt ígérték, fedezi a szükségletet! Fedezi is, csak süssön a nap!

Tehát a rendszer hátránya nyilvánvaló, amikor a legjobban kéne, hidegben, hóban, esőben, egy forró fürdő, nos akkor, legyen bármilyen drága is rendszerünk, nem lesz képes előállítani igény szerinti melegvizünket. Ettől még jó alternatíva, és az év derűs napjain, jó megoldást kínál, elszabadult energiaáraink csökkentésére a napkollektor alkalmazása.