Hydro-Vidra Épületgépészet - MEGÚJULÓ ENERGIÁK, INNOVATÍV ÉPÜLETGÉPÉSZET
 
Az immár 4 éve fennálló a Hydro-Vidra Épületgépészeti vállalkozás főként megújuló energiák segítségével üzemeltetett házak, irodaépületek, társasházi ingatlanok gépészetének magyarországi kivitelezésével foglalkozó egyéni vállalkozás.
 
Napjainkban az emelkedő energiaárak egyre jobban arra sarkalják mind a magánszemélyeket, mind a befektetőket, hogy minél alacsonyabb költségen üzemeltethető épületeket építsenek. A jó hőszigetelésen túl fontos szempont a házakban elhelyezett hűtő-fűtő berendezések üzemeltetési költsége.
Innovatív megoldásokkal, új szemlélettel, a különböző alternatív energiák kiaknázásával ez a törekvés ma már egyre jobban elérhető mindenki számára.
Miért is fontos az olcsó üzemeltetés?
Talán erre a kérdésre válaszolni sem kellene, jelen energiaáraink mellett.Magyarországra jellemzően egy- egy épület várható időtartamát nem években, inkább évtizedekben, sőt megkockáztatom, évszázadban is mérhetjük.  Ha lakóépületről beszélünk, mindenképpen hosszú távon kell gondolkodnunk. Nagyon nem mindegy tehát, hogy a megépített házikó milyen fogyasztási jellemzővel van felruházva.Itt most nem csupán arra az egyénre gondolok, aki a havi rezsiköltséget fizeti, de a „nagyon nem mindegy” kifejezés alatt nézhetem annak a bizonyos épületnek az úgynevezett Ökológiai Lábnyomát is, vagyis kicsit érthetőbben fogalmazva azt, hogy a ház fenntartásához szükséges energia milyen pazarlóan, 
 vagy jó esetben, átgondolva hasznosult az épületben.Egyet értek azzal a gondolattal, miszerint „A Föld nem a Miénk, csak kölcsön kaptuk unokáinktól” és hogy milyen állapotban adjuk vissza, az mindannyiunk közös felelőssége.

 

Milyen technológiák segítségével lehet az üzemeltetési költségeken csökkenteni?
Az épületgépészeti megoldások előtt első és legfontosabb kritérium, hogy az épület ne legyen „pazarló” vagyis hogy a bevitt energia ott is maradjon és hasznosuljon.
Szerencsés tervezés esetén, már az épület geometriája, tájolása is segít benntartani vagy felvenni ezeket az energiákat. A szigetelések vastagsága, a hő-hidak megszüntetése, a hőtechnikai jellemzők alapján kiépített épületgépészeti rendszerek, mind azt a célt szolgálják, hogy leendő házunk energiafelhasználása a minimumra csökkenjen.
 
Kérje ingyenes ajánlatunkat:
Felületfűtésre, vízvezeték szerelésre, napkollektor telepítésre, puffer tároló méretezésére és legyártására, komplett épületgépészeti megoldásra. Alternatív lehetőségekre, melyekkel kiváltható, régebbi elavult rendszerének pazarló egységeinek költséges üzemeltetése.
Akciónk keretében, online árajánlat kérés esetén, az itt megtalálható kérdőív kitöltésével 10%-os árengedményt biztosítunk, minden kedves ügyfelünknek!